Round table 22/04/2014

Masa rotundă din cadrul proiectului „REPAIR-Cooperare Regională pentru Protecția Mediului din Bazinul Mării Negre impotriva Poluatorilor Agricoli”

Evenimentul a fost organizat în vederea promovării proiectului REPAIR în rândurile reprezentanților societății civile și de a împărtăși experiența în domeniu a Georgiei. Proiectul REPAIR, își propune să contribuie la crearea de parteneriate și de consolidarea cooperării în regiunea Mării Negre. 

Scopul proiectului este de a identifica principalele surse de poluare a râurilor din bazinul Mării Negre și de a contribui la reducerea poluării din agricultură.

Țările participante în proiect vor elabora un program de acțiune de mediului pentru patru râuri: Prut (Republica Moldova și România), Rioni (Georgia), Kamchia (Bulgaria) și Sakarya (Turcia). Cooperarea regională este îndreptată spre promovarea de soluții comune, crearea de opotunități egale, fortificarea implicării sicietății civile și a autorităților publice în probleme de mediu, reducerea descriminării de gen, consolidarea unei baze de date în domeniu și promovarea de instrumente și metodologii. 

        

 

Round table 22/04/2014