Reuniunea de Nivel Înalt premergătoare Summit-ului „Clima”

Chirica ABU 1În cadrul Reuniunii au fost dezbătute și promovate oportunitățile de informare privind Summit-ul „Clima”. Totodată au fost analizate posibilitățile de explorare a eforturilor internaționale și a părților interesante în vederea catalizării acțiunilor de combatere a proceselor de schimbare a climei la nivel de fiecare regiune și țară în parte. 

Un subiect aparte al Reuniunii l-a reprezentat evaluarea capacităților administrative și politice ale țărilor membre ONU pentru mobilizarea unui impuls politic în vederea elaborării și promovării la nivel internațional a unui acord juridic, care va înlocui Protocolul de la Kyoto. 

Pentru Republica Moldova, care în perioada ultimilor ani se confruntă cu importante probleme provocate de schimbările climatice, elaborarea și promovarea acordului respectiv are o importanță deosebită. În acest sens existența unui protocol internațional menit să asigure un control superior al activităților ce provoacă procesele de schimbare a climei reprezintă un important pas în vederea păstrării echilibrului ecologic.

Reuniunea de Nivel Înalt premergătoare Summit-ului „Clima”