La 15 mai, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a participat la deschiderea oficială a expoziției „Liliecii… Între mit și adevăr”. Expoziția se încadrează în șirul evenimentelor din cadrul campaniei largi de sensibilizare și informare privind importanța liliecilor pentru biodiversitate. Expoziția a fost organizată de către Ministerul Mediului în strânsă colaborare cu Asociația Obștească Wisdom și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. 

Fiind ființe remarcabile, atât prin modul lor de viață, cât și prin importanța imensă pentru menținerea echilibrului ecosistemelor, liliecii sunt totuși vulnerabili și neputincioși în fața ostilității și ignoranței umane. Imaginea eronată despre pretinsele calități malefice ale liliecilor este alimentată de superstițiile medievale, dar și de operele literare și cinematografice de larg consum. La expoziție vor fi prezentate fotografii originale, filme și informații tipărite, care vor spulbera orice superstiție, vor trezi curiozitatea tinerilor și vor schimba atitudinea de indiferență și ostilitate în una de simpatie și respect.

Expoziția se va desfășura în perioada 15-29 mai în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, str. Mihail Kogâlniceanu 82. 
 

http://mediu.gov.md/index.php/serviciul-de-presa/noutati/1735-expozitia-...

Expoziția „Liliecii… Între mit și adevăr”