UE DĂ STARTUL SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII 2014

Foto: green-report.ro
Peste 2.000 de orașe europene vor participa la cea de-a 13-a ediție a Săptămânii europene a mobilității, o campanie europeană anuală consacrată modurilor sustenabile de deplasare în mediul urban, al cărei slogan este ”Străzile noastre, alegerea noastră”, informează Green-report.ro

Începând de astăzi, participanții la campanie organizează, pe plan național și local, numeroase evenimente prin care cetățenii sunt încurajaţi să „ia în stăpânire” spațiile urbane, pentru a crea orașul în care își doresc să trăiască. Autovehiculele particulare au condiționat mult prea mult timp modul de organizare a orașelor. Însă, în prezent, economiile noastre pierd în fiecare an 100 de miliarde EUR din cauza congestionării traficului, ca să nu mai vorbim de efectele negative asupra sănătății oamenilor și de timpul astfel pierdut. Prin urmare, observ cu deosebită plăcere entuziasmul suscitat de participarea la Săptămâna europeană a mobilității din acest an. Sunt convins că există numeroase idei valoroase referitoare la modul în care putem configura mai bine spațiul în care trăim”, a declarat Siim Kallas, vicepreședintele Comisiei responsabile cu transporturile.

În timpul Săptămânii europene a mobilității, o acțiune anuală coordonată de un consorțiu cu sprijinul Comisiei Europene, cetățenii din peste 2 000 de orașe din 43 de țări vor putea să utilizeze mijloace sustenabile de deplasare, să participe la campanii de muncă la distanță, la flash mobs, la evenimente în cadrul „Zilei fără mașini”, la concursuri de creație, la festivaluri și multe alte activități.

"Săptămâna europeană a mobilității ne reamintește că, atunci când este vorba de mobilitatea personală, avem într-adevăr de ales, iar bunele alegeri pe care le facem se repercutează în mod palpabil asupra sănătății fiecăruia și asupra calității vieții noastre. Așa că haideți să optăm pentru un aer mai curat și pentru spații urbane care sunt făcute pentru oameni. Orașele sunt pentru cetățeni – să facem tot posibilul să rămână așa!”, a spus Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

UE DĂ STARTUL SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII 2014