Apel de participare la Acțiunea ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”

plantare copaciLa 15 noiembrie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va fi marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Acțiunile din cadrul acestei campanii includ plantarea arborilor, amenajarea fâșiilor și pasajelor forestiere din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice. Banii pentru procurarea materialului săditor au fost alocați de către Fondul Ecologic Național în sumă de 1,5 milioane de lei. 

Conform datelor deținute de către Ministerul Mediului, în fondul forestier din subordinea Agenției „Moldsilva”, vor fi sădite culturi silvice pe o suprafață de 507 hectare. Vor fi executate și lucrări ce țin de regenerare  naturală pe o suprafață de 347 hectare și lucrări de plantare a culturilor silvice pe terenurile altor deținători pe o suprafață de 90 hectare.

DSCN9935Având în vedere situația ecologică din republică și starea fondului forestier, în acest an, pentru procurarea puieților, din Fondul Ecologic Național a fost alocată o sumă mai mare cu 500 mii lei decât în anul trecut. Materialul săditor, crescut în pepinierele Agenției „Moldsilva”, va fi repartizat pentru plantare în toate raioanele țării. Autoritățile publice locale vor planta în această zi circa 300 de mii de puieți, inclusiv  28,5 mii în municipiul Chișinău.

Ministerul Mediului se adresează cu un apel către toți cetățenii republicii, autoritățile centrale și locale, asociațiile neguvernamentale de mediu, agenții economici și instituțiile de învățământ mediu și superior, să participe activ la activitățile din cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului. Implicarea fiecărui cetățean în această acțiune va duce la îmbunătățirea stării ecologice a țării și a mediului de trai.

Apel de participare la Acțiunea ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”