Ziua Europei 2015 la Chişinău

În Republica Moldova la 10 mai a fost marcată Ziua Europei, sărbătoarea păcii şi unităţii. Cu această ocazie la Chişinău au fost organziate mai multe evenimente consacrate sărbătorii. În acest context, pe parcursul zilei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost deschis „Orăşelul European 2015", care a întrunit misiuni diplomatice ale statelor membre a Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova și prezentarea proiectelor realizate și implimentate în ţara noastră cu finanţare europeană. 

Startul evenimentului a fost dat de președintele Republicii Moldova, Nicolaie Tomofti, și şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care aţinut un discurs în limba română. Toţi vizitatorii au avut posibilitatea să participe la dezbateri publice cu oficiali europeni şi locali.  De asemenea, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost amenajate mai multe corturi, unde au fost prezentate peste 30 de proiecte implementate cu fonduri europene în Republica Moldova. În incinta cortului rezervat Platformei Socitatii Civile pentru Europa, REC Moldova a fost una dintre organizaţiile care a diseminat publicaţii elaborate în cadrul proiectelor finanţate cu sprijinul UE. Vizitatorii orăşelului au arătat un interes sporit faţă de publicatţile expuse şi au încurajat participarea reprezentaţilor Societăţiii Civile la mai multe evenimente publice.

Ziua Europei va fi sărbătorită şi la Soroca pe 16 mai, iar Orăşelul European va fi amenajat chiar în Cetatea Medievală, care a fost reconstruită din fonduri europene.

Pentru a vizualiza poze de la eveniment apasă aici

Ziua Europei 2015 la Chişinău