Semnarea Acordului de colaborarea dintre Ministerul Mediului și Universitatea de Stat din Moldova

Luni, 2 iunie a avut loc semnarea acordului de colaborare dintre Ministerul Mediului și Universitatea de Stat din Moldova. Acordul a fost semnat de către ministrul Gheorghe Șalaru și rectorul USM prof. univ. dr. hab. Gheorghe Ciocanu. 
Acordul urmărește întărirea relațiilor de colaborare între cele două instituții, susținerea reciprocă și schimbul de experiență. Totodată memorandumul prevede acordarea suportului în dezvoltarea profesională a studenților USM din partea Ministerului Mediului. În aceiași ordine de idei documentul prevede crearea unei platforme de colaborare în vederea implementării proiectelor științifice și de mediu.

În luarea sa de cuvânt ministrul Gheorghe Șalaru a ținut să menționeze despre importanța creării unei relații de prietenie și colaborarea dintre autoritățile publice centrale și instituțiile de învățământ superior din țară. Totodată ministrul a subliniat faptul că Universitatea de Stat din Moldova reprezintă una din principalele baze de formare a specialiștilor în domeniul protecției mediului, astfel de datoria Ministerului Mediului este acordarea suportului continuu acestei instituții de învățământ.

http://mediu.gov.md/index.php/serviciul-de-presa/noutati/1758-semnarea-a...

Semnarea Acordului de colaborarea dintre Ministerul Mediului și Universitatea de Stat din Moldova