Conferința de lansare a Strategiei Naționale de Mediu pentru anii 2013-2024

Conferinta 1Joi 5 iunie a avut loc Conferința de lansare a Strategiei Naționale de Mediu pentru anii 2013-2014. La eveniment au participat Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și ai instituțiilor internaționale acreditate la Chișinău. 

În cadrul evenimentului a fost efectuată prezentarea Strategiei Naționale de Mediu pentru 2013-2014, a Planului de implementare, dar și Studiul trei de Performanță în domeniul protecției mediului, elaborat de Ministerul Mediului în colaborare cu Comisia Economică pentru Europa a ONU.  Au fost prezentate principalele obiective ale Strategiei de mediu, precum și pașii necesari de întreprins în vederea realizării cu succes a prevederilor documentului de politici. 

Confeinta 2Strategia Națională de Mediu pentru anii 2013-2024 reprezintă principalul document de politici în domeniul protecției mediului și prevede modalitățile de dezvoltare a domeniului pentru următorii 10 ani. 

Conferința s-a desfășurat în contextul celebrării Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie. Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului oferă ocazia de a readuce în atenția publicului unele reflecții asupra protecției mediului înconjurător și un îndemn de a acționa unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa generațiilor viitoare.

Conferința de lansare a Strategiei Naționale de Mediu pentru anii 2013-2024