MII DE SPECII DE PĂSĂRI RARE AU ÎMBOGĂȚIT REZERVAŢIA "PRUTUL DE JOS"

 

Foto: leesbirdbb4kids.comLacul Beleu din rezervația științifică "Prutul de Jos" este acum plin de viaţă, fiind populat cu mii de speciii de păsări rare, incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova, potrivit Publika.md.

Pescăruși, stârci, rațe sălbatice, cormorani şi pelicanii sunt viețuitoarele care au fost surprinse zburând prin rezervație. Aici îşi fac cuiburile şi berzele negre, păsările ibis, dar şi lebedele. Puii au ieşit din ouă acum aproximativ o lună şi învaţă să zboare. Cele mai multe pasari au au deja pui. Acum, ei formează stoluri și se pregătească pentru migrația de toamnă, informează reprezentanții rezervației.

Rezervația științifică "Prutul de Jos" este o arie protejată amplasată în cursul de jos al râului Prut, in sud-vestul Republicii Moldova și are o suprafaţă de aproximativ 1800 de hectare. O treime din teritoriul rezervației îi revine lacului Beleu. Aici există aproape 200 de specii de păsări, dintre care mai mult de 20 sunt incluse în Cartea Roşie a Moldovei.

Sursa: http://ecopresa.md/index.php/ro/noutati/ecologie/item/561-mii-de-specii-rare-de-p%C4%83s%C4%83ri-au-%C3%AEmb%C4%83g%C4%83%C8%9Bit-rezerva%C5%A3ia-prutul-de-jos

MII DE SPECII DE PĂSĂRI RARE AU ÎMBOGĂȚIT REZERVAŢIA "PRUTUL DE JOS"