Întrevedere cu reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație

FAOLa 9 septembrie, Ministrul Mediului Valentina Țapiș a avut o întrevedere cu Reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO) pentru Moldova, dl Antonio Alonzi. 

În cadrul întrevederii au fost discutate principalele direcții de dezvoltare a sectorului ecologic din Republica Moldova și în special a agriculturii ecologice. Totodată au fost discutate prevederile Strategiei naționale de mediu pentru anii 2014-2023, inclusiv componenta „Îmbunătățirea solului”. În același context au fost discutate proiectele unor documente de politici precum Strategiei de dezvoltare cu emisii reduse a Republicii Moldova până în anul 2020  și Strategia schimbărilor climatice. 

Reprezentantul FAO a menționat că Republica Moldova reprezintă un exemplu de urmat în ceea ce privește dezvoltarea agriculturii, iar agricultura ecologică înregistrează importante succese în ultima perioadă în țara noastră. La rândul său ministru, Valentina Țapiș a ținut să menționeze că la etapa actuală autoritatea centrală în domeniul protecției mediului dezvoltă mai multe proiect în cooperare cu organismele internațională, îndreptate spre combaterea proceselor erozionale, deșertificării etc. 

Pe final dl Antonio Alonzi a mulțumit pentru întrevedere, catalogând-o drept una extrem de utilă și a subliniat faptul că Ministerul Mediului are întreg suportul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație în ceea ce privește implementarea proiectelor de ameliorare a solurilor, promovării agriculturii ecologice și combaterii proceselor erozionale. 

Sursa:http://mediu.gov.md/index.php/serviciul-de-presa/noutati/1863-intrevedere-cu-reprezentantul-organizatiei-natiunilor-unite-pentru-agricultura-si-alimentatie

Întrevedere cu reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație