PAHARELE PENTRU CAFEA POT FI RECICLATE! UN ENGLEZ A GĂSIT SOLUȚIA!

Foto: moldovenii.mdDacă magazinul de cafea este un semn definitoriu al culturii secolului 21, atunci paharul de hârtie este cu siguranță logo-ul său. Dar, în ciuda faptului că dăm atât de multă atenție reutilizării, am fi surprinși să aflăm că acest mic produs nu poate fi reciclat. Însă inventatorul britatic Martin Myerscough spune că acest lucru ar trebui să fie de domeniul trecutului datorită invenției sale, numit “Paharul tău verde”, informează Green-report.ro.

Un pahar pentru cafea este realizat din carton, dar în interiorul acestuia are un strat foarte subțire de plastic, care este foarte bine lipit de carton, astfel încât atunci când este dus în fabricile de reciclare este destul de dificil a separa cartonul de filmul subțire de plastic. Atunci am zis de ce să nu o facem într-un mod diferit. Lăsăm partea de carton așa cum a fost făcută ca și până acum, însă partea de plastic o atașam separat. Astfel, la fabrica de reciclare a hârtiei, partea de plastic va fi separată extrem de ușor în procesul de producție”, susține Martin Myerscough.

Deși sună extrem de simplu, această mini-revoluție în industria prelucrătoare de pahare reciclabile pentru cafea ar putea salva milioane de lire sterline, dar și cantități însemnate de hârtie. Myerscough crede 2,5 miliarde de pahare de hârtie sunt folosite numai în Marea Britanie în fiecare an – și alte 50 miliarde de euro anual în SUA. El spune că a lua aceste recipiente din depozitele de deșeuri în lanțul de reciclare are sens nu doar pentru mediu, ci și pentru întreprinderi. Estimăm că aproximativ 25.000 de tone de hârtie din Marea Britanie ar putea fi reciclată în fiecare an”, a mai spus Myerscough. Dar ce cred milioanele de consumatori din Marea Britanie? Cred că e timpul am avut o ceașcă de hârtie adecvată care ar putea fi reciclată”, a spus Louise.

PAHARELE PENTRU CAFEA POT FI RECICLATE! UN ENGLEZ A GĂSIT SOLUȚIA!