Masa rotundă: „Colectarea separată a deșeurilor solide - imperativ al timpului”

La 21 august anul curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul: „Colectarea separată a deșeurilor solide - imperativ al timpului”. 

Evenimentul a întrunit 42 de participanți, reprezentanți ai APL de nivelul I și II, instituțiilor publice, agenților economici, fermierilor, societății civile, inspecției ecologice și mass-mediei.

Discuțiile s-au orientat spre îmbunătățirea gestionării deșeurilor la nivel local și raional; rezultatele sondajului de opinie publică privind alegerea celei mai eficiente metode de colectare separată a deșeurilor solide realizat în satul Sărata Veche din raionul Fălești; respectarea legislației în domeniul gestionării deșeurilor, care este responsabilitate primordială a organelor APL, agenților economici și cetățenilor; precum și impactul deșeurilor asupra sănătății și calității vieții oamenilor.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deșeurilor solide”, implementat de Consiliul raional Fălești și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră în cadrul Parteneriatului Estic Republica Moldova-Ucraina.

Masa rotundă: „Colectarea separată a deșeurilor solide - imperativ al timpului”