Impactul proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deșeurilor solide”

La 15 martie curent, echipa transfrontalieră de implementare a proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deșeurilor solide”, s-a întrunit la Fălești pentru a discuta ultimii pași pentru finalizarea cu succes a proiectului. Membrii echipei au vizitat depozitul centralizat de deșeuri solide și stația de sortare a deșeurilor situate pe teritoriul satului Călugăr din raionul Fălești.

În a doua parte a zilei, echipa a efectuat o vizită de lucru la Sărata Veche, în cadrul căreia au fost discutat impactul proiectului pilot asupra comunității. Oaspeții au luat cunoștință cu colectarea deșeurilor solide pe una din străzile satului de către Întreprinderea Municipală „Menajacvaprim” din localitate.

Menționăm că în cadrul proiectului cetățenii din localitatea Sărata Veche au primit 750 de pubele și peste 6 mii de saci pentru colectarea separată a deșeurilor solide în valoare de 28 mii euro.

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deșeurilor solide", co-finantat de Uniunea Europeană prin Programul EaPTC Moldova-Ucraina și implementat de Consiliul raional Fălești.

  

  

Impactul proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deșeurilor solide”